Dut Kurusu
Dut kurusu, taze dutların suyu buharlaştırılarak özünün yoğunlaştırılmasıyla elde edilen, vitamin ve mineral açısından son derece zengin bir süper gıdadır. Yüksek protein içeriğiyle diğer meyvelerden ayrılan dut kurusu, A, C, E ve K vitaminleriyle beslenmeye katkıda bulunur, aynı zamanda kalsiyum ve demir açısından oldukça zengindir. Bu özellikleri sayesinde, dut adeta doğal bir antibiyotik gibi bağışıklık sistemini güçlendirir.Antioksidan özellikleriyle kansızlığı önler, kanı temizler ve sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler. Doğru koşullarda uzun süre tazeliğini koruyabilen bu benzersiz lezzet, alternatif tıpta yüzyıllardır şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Dut kurusunun yoğun ve doğal aroması, doğanın sunduğu en güvenli ve besleyici besinlerden biri olarak sofralarımıza ulaşır.